MBO College Entree wint Lang Leve de Liefde Award mbo

Een kroon op ons werk: MBO College Entree wint Lang Leve de Liefde Award mbo!

Soa Aids Nederland, mboRijnland, firma LoS

 

Firma LoS ontwikkelde voor mboRijnland het lesprogramma “Wij gaan LOS”. Dit is een initiatief van Maud Lazaroms en Roos Raab in opdracht van mboRijnland (toen nog ID College) en is geïnspireerd op (de interventies) Les(s) & More (GGD Gelderland-Midden) en Lang Leve de Liefde (Soa Aids Nederland en Rutgers) en door firma LoS op maat gemaakt voor entreestudenten van mboRijnland.

Het lesprogramma bestaat uit 5 lessen en een Sense spreekuur op locatie. Docenten worden door firma LoS getraind om de lessen zelfstandig te kunnen geven. Inmiddels is het programma, met bijbehorende website (www.wijgaanlos) geïmplementeerd in het curriculum van de entreestudent op alle 6 locaties van mboRijnland.

Juryrapport:

MBO College Entree van MboRijnland (met 6 vestigingen en 750 studenten) biedt opleidingen van 1 jaar die studenten voorbereidt op de arbeidsmarkt of doorstroom naar een mbo-niveau 2 opleiding.

Al jaren heeft de school het thema seksualiteit en seksuele diversiteit hoog in het vaandel staan. Het thema is bovendien verankerd in het beleid.

‘We vinden het indrukwekkend dat alle docenten worden getraind en gecoacht in het lesgeven over dit thema. Doordat docenten en andere medewerkers vertrouwd zijn met het thema relaties en seksualiteit is er veiligheid in de klassen en in de teams’, benoemt de jury onder meer in haar rapport.

https://mborijnland.nl/k/n1870/news/view/71710/59542/mborijnland-wint-lang-leve-de-liefde-award.html

https://www.langlevedeliefde.nl/nieuws/drie-scholen-bekroond-met-de-lang-leve-de-liefde-award