Even voorstellen…

Ik ben Laura Peters, afgestudeerd aan de Acteerschool Rotterdam als actrice en theatermaker en momenteel afstuderende van de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming (Bachelor Social Work).

Ik heb een fascinatie voor (de vrouwelijke) seksualiteit. Als theatermaker maak ik voorstellingen over verschillende onderwerpen binnen dit thema: het schoonheidsideaal, feminisme, nymfomanie en de schoonheid van de vrouwelijke seksualiteit. Ook werk ik als trainingsactrices binnen verschillende trainingen rondom seksualiteit en weerbaarheid. Ik vind het belangrijk dat hier aandacht voor is, omdat er, naar mijn idee, nog altijd veel taboes op liggen en er nog veel te halen is.

Mijn onderzoek, in opdracht van firma LoS, gaat over seksuele vorming, het bespreekbaar maken van seksualiteit, de weerstand die dit met zich mee kan brengen en hoe zo goed mogelijk om te gaan met deze weerstand. Mijn doel is om te kijken wat docenten die zich met thema’s als ‘seksualiteit’ bezighouden, kan helpen of nodig hebben, om hier vol vertrouwen les over te geven.